péntek, március 28

Tavasz

Jaaaj, de jó volt ma végre egy kicsit dolgozgatni kint a kertben!
Lemetszettem a csodasövényt, amit még az ősszel dugdostam el. Hááát, nem mondom, hogy nem aggódom kicsit! Eddig kb 50 centi hosszú, már rügyező vesszők voltak, amiket 15 centisre kell visszametszeni, hogy elágazzon. Így most azonban csupasz kis pálcikák állnak ki a földből. Remélem, hamar megindulnak, és gyönyörű, dús sövény fogja eltakarni a kertemet a kíváncsi szemek elől!

A kertemet?
Egyenlőre a kert elég... khmmm... érdekes...

A kert borzasztó állapotban volt, mikor mi megvettük a telket. A teljes hátsó részen elvadult szőlőültetvény volt, évek óta gondozatlanul. Sok-sok gyümölcsfa, évek óta nem metszette, permetezte senki. (Előttünk egy hetven év körüli pár lakott itt, gondolom, már elég nehezen bírták a kerti munkát.) A szőlő közt mindenfelé málnatövek nehezítették a sorok közötti átjutást. A kert kellős közepén pedig egy olyan sufni, hogy aki nem látta, az el sem tudja képzelni...
Tavaly kiirtottuk a szőlőt, (a szőlő kordonját kb 40 masszív betonoszlop tartotta, amikor kivágtuk a szőlőt, úgy nézett ki a kert, mint egy betonerdő - ezeket is kiástuk.) A málna nagy részét átültettük, a sufnit lebontottuk. (A sufniban minden volt beépítve: papundekli volt a fala, parkettaléc, aluminium karnis, padlástégla, csirkeháló, hullámpala, és egyéb érdekes innen-onnan való maradék építőanyagok felhasználásával épült. Isssteni volt. Egy nagy konténer megtelt a sok szeméttel, sőt, még maradt is!
Tavaly már sikerült visszahódítani a természettől a kert kb negyedét, de még mindig nagy kupac sitt terpeszkedik a közepén. Most tavasszal végre kitakarítjuk a kertet!!!

Ma elkezdtem kicsit kigazolni az epreket - tavaly 100 tő epret telepítettem, remélem, idén már szépen fog teremni!

A kajszi már teljes virágzásban van, pár napon belül megint kellene permetezni. Remélem, a fagyos idő azért nem tette teljesen tönkre az idei termést!

Nincsenek megjegyzések: