szerda, június 18

Történet sünikkel

Az idei nyár egyik feladata, hogy a házba bevezessük a csatornát.
Illetve a telken belül már megvan a csőcsonk, csak maga a ház nincs rákötve... (Klári néniék maradtak a jól bevált szippantósdinál.)
Mi azonban az emésztő helyén ciszternát szeretnénk csinálni, mivel itt fent a dombtetőn elég esélytelen kutat fúratni, viszont a locsolásra a gatyánk is rámegy.

A férjem kb egy hónapja elkezdett ásni... Ásott, ásott, kereste azt a bizonyos telekre bevezetett csőcsonkot. Természetesen ott nem volt, ahol a tervrajz alapján lennie kellett volna. A gödör pedig egyre mélyebb, és szélesebb lett. Most egy kb 2 és fél méter mély lyuk van a kert végében.

...és itt kezdőddik a történet...

Tegnapelőtt a férjem lemosta a vadi új kocsiját. A piszkos vizet nemes egyszerűséggel belezúdította a gödörbe. Mire odalenn mozgolódás támadt...
:-O
Két süni esett bele valahogy a gödörbe, és persze kimászni nem tudtak.
Hogyan mentsük ki a süniket onnan?

Először leeresztettünk egy vödröt, és a férjem a teleszkópos festőnyéllel próbálta beterelni a süniket a vödörbe. Na, ez nem jött be.
Nincs más hátra, le kell mászni! Hoztuk a nagy létrát, leeresztettük a gödörbe. A férjem lemászott. Ott látta, hogy a sünik a gödör oldalában elkezdtek ásni... gondolom, keresték a kiutat. Úgy bevackolták magukat ijedtükben abba kis lyukba, hogy nem tudta őket kiszedni. Végül is egy kis ültetőlapáttal szabályosan kiásta őket a gödör falából. Én meg a vödörrel felhúztam, és az orgonabokor alatt szabadonengedtem őket...

Ekkor következett a meglepetés!

A sünik megtalálták a csőcsonkot!
Ahogy a férjem előgurította őket a rejtekükből, mögöttük már látszott a nagy sárga műanyag cső!
Épp oda ásták be magukat!

Mint a népmesékben: jótett helyébe jót várj! Mi megmentettük őket, ők meg megtalálták nekünk a hiába keresett ojjektumot!

7 megjegyzés:

helen írta...

Ez nagyon jóóó történet!!!

Sofie írta...

Ez nagyon tetszik!!!! Mosolyt csalt az arcomra:-)

Névtelen írta...

Kitalálni sem lehetett volna jobban a történetet. Ez egy valóságos mese. (Azért legyetek nagyon óvatosak, mert egy 2 és fél méter mély kiásott lyukba nagyon veszélyes lemenni.)
Éva

Clinique-Bogi írta...

:-)

Kata írta...

Tündéri történet !

Phan írta...

Nagggyon jó a történeted. :))) Anyuék is nemrég ásták ki az árkot a csatornának végig az udvarukon, és szinte minden nap sünmentési akciót hajtanak végre. :)))

akrucip írta...

Aranyos kis történet. :-) A mi kerütünkön egy mókus szaladt keresztül a minap.
Nálunk is gödörásás van, igaz mi nem a csonkot keressük, hanem egy vízgyűjtőtartályt szeretnénk a föld alá süllyeszteni. Lehet, hogy nem ártana belenézni a gödörbe?