vasárnap, január 11

Olvasónapló

Ralina hívott játékra a minap...

A játék lényege: nevezz meg 5 könyvet, amit 2008-ban olvastál, és add tovább a stafétát 5 másik embernek. Linkelj, jelezz mindenhol, ahogy már megszoktuk.

Tehát az öt könyv, amelyet 2008-ban olvastam:
Phil K. Dick: Várjuk a tavalyi évet - PKD a kedvenc science-fiction szerzőm, szerencsére mostanában sorra adják ki a köteteit magyarul.
Mario Vargas Llosa: A beszélő - Balázstól kaptam szülinapomra. Kicsit fura könyv, néha idegesített, de mégsem tudtam letenni. Arról szól, hogy kell-e, szabad-e a "civilizációt" ráerőltetni a nyugati világ által "elmaradottnak" titulált kultúrákra.
Gerlinde Ortner: Gyógyító mesék - érdekes, rövid kis mesék, amelyekkel a gyerekek "beleélő képességét" kihasználva segíthetünk bizonyos problémákon.
Bunyevácz Zsuzsa: A Szent Grál üzenete - nem lehet egy mondatban zanzásítani, tessék elolvasni!
Gheorghe Paun: 1994 - A híres Orwell regény parafrázisa - illetve folytatása

Na jó, ennél azért több mindent sikerült elolvasni, ezek csak azok, amelyeket most ebben a pillanatban a legemlékezetesebbnek gondolok.

Nem szeretnék senkit megnevezni, hogy folytassa a játékot, ahogy néztem, szinte mindenkihez elért már a staféta.

2 megjegyzés:

Ralina írta...

Köszönöm. Ezzel a Gheorghe Paun regénnyel most beletetted a bogarat a fülembe.

Violini írta...

a beszélő érdekesen hangzik,felveszem a listámra.
a gyógyító mesék zseniális,a nagylányomnak sokat segített a szobatisztaságban,a tévézésről szólót meg évekig kellett időnként újraolvasni,és nem unták meg a hahotázást :-) - ez lehet hogy a 2. kötetben van