péntek, április 3

Újra a fronton....

Nem vesztem ám el...
Csak annyi történt, hogy immár három hete ismét dolgozom.

Szerencsére anyósom mostmár nálunk lakik, és nyugdíjba ment, így a gyerekek körüli teendőkben a segítségemre van. Nélküle nem is tudom, hogy oldanánk meg a dolgot.
Egyenlőre még nehéz visszaszokni a régi kerékvágásba. Az esti előadások után elég későn érek haza, de reggel a csajok miatt ugyanúgy fel kell kelni - így a "tavaszi fáradtságot" még megtetézem némi alváshiánnyal. Meg persze mostmár többet kell gyakorolni, nem lustálkodhatok többet.
No és ott a kert: a télből minden átmenet nélkül érkezünk a nyárba, egy pillanat alatt annyi munka van a kertben is, hogy azt se tudom néha, hová kapjak.
A kiscsaj mostmár rájött, hogy babakocsi nélkül is lehetséges a közlekedés, azóta nem nagyon akaródzik neki beülni a kocsiba. A nagymamával szinte minden időt a kertben töltenek - ezért viszont nem lehet már tovább halogatni a tereprendezést sem: ásás, füvesítés, veszélyes dolgok elbarikádozása folyamatban.
Almának gőzerővel nézegetjük az iskolákat: nyakunkon a beiratkozás. Egyenlőre úgy tűnik, a csömöri Mátyás Király iskola lesz a befutó, szeretnénk oda vinni testnevelés szakra. Nagyon jó lehetőség lenne: a tesi szakosokat viszik úszni, korcsolyázni, lovagolni, biciklizni. Jó lenne, ha felvennék!

Kézimunka-ügyben nem sok felmutatnivalóm van: az elmúlt egy hónapban csak három pár zokni, meg egy mellény készült el. (Na jó, a zoknifonalak maradékából azért meghorgoltam pár hímes tojást is...) A mellényt Almának kötöttem, lassan készült, mint a Luca széke, mert egy új technikát próbáltam ki rajta. Modular vagy domino knitting a technika neve, mivel magyar nevét nem ismerem, ezért én csak moduláris kötésnek nevezem. A lényege, hogy egyszerre mindig csak egy négyzetnyi (háromszögnyi, ötszögnyi...) darabbal dolgozik az ember, így nagyobb darabokat is meg lehet kötni akár egy pár zoknikötőtűvel. Tegnap este lett kész a mellény, Alma ma már azt vette fel az oviba, így nem tudok fotót mutatni, de hamarosan pótolom!

5 megjegyzés:

nöné írta...

Jó, hogy újra vagy!
Nagyon kíváncsian várom a fotót a mellényről, ez a technika is nagyon érdekel, de előbb az entrelacot kivégzem.

Moklin írta...

Már nagyon hiányoltalak. Van ám nálam némi őszi banner testvérkéi minta számodra. ;o)

Polly írta...

Akkor nálatok is zajlik rendesen az élet :)
Kíváncsi vagyok arra a mellényre :)

Sofie írta...

Örülök, hogy újra jelentkeztél! :-)

Jucus írta...

Én is örülök, hogy megint itt vagy!