szerda, június 24

...június...

Úgy tűnik, egyre kevesebbet írok. Nemcsak úgy tűnik, de tényleg így van... :-(
Egyszerűen nem jutok a géphez. (Vagy ha itt ülök, akkor mással foglalkozom - TZsuzsi részére tervezem az új Lassú RR mintát. Zsuzsi: a 12-ből már 4 készen van!)
Szóval szegény blogom sajnos eléggé háttérbe szorult az utóbbi időben.

Most csak pár fotót mutatok a teljesség igénye nélkül - hogy mik kerültek ki a kezeim közül az elmúlt időben!

Ez a kis nyonyó Tündérke Veronika babájának készült. Remélem tetszik neki! (nyonyó = fn. "alvós rongyocska, kistakaró") Ez a változat abból a tételből indul ki, hogy a kisbabáknak minden cuccból, legyen az ruha, plüssállat, egyéb játék, mindig a cimke tetszik a legjobban. Ez tehát a rongy, aminek lényege maga a cimke!
A kis balettos nőci a Lanarte-tól egy kolléganőm kérésére készült. Pár évvel ezelőtt vette, hogy majd kihímzi a lányának, de végül nem mert belevágni, így örömmel kisegítettem. Azóta már bekeretezve lóg büszke tulajdonosa falán.


Ez a sapka azért készült, (így júniusban :-))), mert Alma és a nagymama a jövő héten Svájcba utaznak. Apa épp ott csellózgat, Almáék meg nyaralnak. Azaz hogy is nevezzem ezt a nyaralást??? Inkább telelés??? Apa telefonált, hogy ott hideg van, esik a hó, mindenki készüljön sál-sapka-kesztyű-miegymással. Na de Alma kinőtte a sapkáját, villámgyorsan rittyentettem neki hát egy ilyen kukacos satyakot. (Kesztyűje szerencsére van, de azért télre kap ehhez a sapkához illő sálat-kesztyűt, csak most ezen a héten épp nincs már erre több időm....)közelről a kukac-bojt:
A következő kép egy könyvjelző, maradék zoknifonalból. Almának az iskolai felszereléséhez szükség lesz majd 6 könyvjelzőre, már van neki 3 különböző technikával készült, remélem, örömmel használja majd őket!

És ráadásnak egy kép nagypapáék kertjéből, ahol a három unoka vigan kocsikázik a kicsi kordéban, amíg a család tagjai felváltva húzzák őket:

7 megjegyzés:

Kangamama írta...

Nagyon ötletes ez a "nyonyó", tényleg minden baba bevarrócimkéért van oda!

evikusz írta...

Nahát! Nagyon tetszik minden amiket mostanában alkottál. A címkés kis fogdosni való nagyon ötletes. A sapin a kukacok is jól mutatnak és mostanában a könyvjelzők a gyengéim... Biztos örül majd neki, aki kapja :)

Szép családod van :)

Tündérke írta...

Nahát, micsoda meglepetés, biztos tetszeni fog neki :-)))

ancsa írta...

Tündérke!
Még nem jutott el hozzátok????
Akkor adtam oda a Lassú RR "követségnek", amikor voltak Nálatok látogatóban!
Na majd utánakérdezek!

ha tudom, hogy még nem láttad, akkor nem tettem volna fel... :-o

Polly írta...

Kukk be hozzám! :)

Tündérke írta...

Megkaptuk a nyonyót, nagyon szépen köszönjük, tetszik neki :-)))

mariah írta...

Nagyon szép dolgokat alkotsz! A mintáid is nagyon tetszenek!

Nézz be hozzám, vár téged egy díj.